Ha megvásároljuk az interneten az üvegfóliát akkor azzal számolnunk kell, hogy azt valahogy fel is kell majd helyeznünk a telefonunkra. Ha szaküzletben vásároljunk üvegfóliát, ott a legtöbb esetben fel is helyezik a készülékre. Nézzük most meg azt az esetet amikor interneten rendeljük az üvegfóliát és nekünk kell azt a telefonra felhelyeznünk.

Első lépésként amennyiben van a telefonunkon régi fólia azt el kell távolítanunk. Nyilván a fólia eltávolítás lépését elhagyhatjuk, ha nincs még a készüléken fólia. Ezen lépés után következik a képernyő takarítása. Az üvegfóliákhoz a legtöbb gyártó mellékel 1 nedves és 1 száraz törlőkendőt. Miután ezekkel a kendőkkel megtisztítottuk a képernyőt, jöhet a szöszök eltávolítása, amelyre szintén mellékelnek ragacsot. A szöszök eltávolítása után jöhet az üvegfólia felhelyezése. Mielőtt azonban az üvegfóliát elkezdnénk felhelyezni a telefonra győződjük meg róla, hogy pontosan illeszkedik-e a kijelző méretéhez, mert reklamációt csak a sértetlen fólia mellet fogadnak el a kereskedők.

Az üvegfólia felhelyezése során figyeljünk arra, hogy pontosan helyezzük el fóliát a kijelzőn, mert egyrészt nem lesz teljes a védettség, másrészt szépséghibás is lesz. Ha felkerült a fólia, akkor az üvegfólia közepét megnyomva a kijelzőre fog olvadni az üvegfólia. Kisebb légbuborékok előfordulhatnak azonban ezek 12-24 óra elteltével majd elmúlnak.